درباره ی کتاب «دنیای سوفی» : نویسنده این کتاب ، یوستین گردر ، در 1952 در نروژ به دنیا آمد . سالها در برگن فلسفه تدریس کرد ؛ و پیوسته در فکر متن فلسفی ساده ای بود که به درد شاگردان جوانش بخورد . چون متن مناسبی نیافت خود نشست و دنیای سوفی (1991) را نوشت . کتاب با استقبال غیر منتظره ای رو به رو گردید و در همان چند سال اول انتشار به بیش از سی زبان ترجمه شد و تا کنون میلیونها نسخه در جهان فروش رفته است .
گردر استاد ساده نویسی و ایجاز است . سه هزار سال اندیشه را در 600 صفحه می گنجاند ، و زیرکانه از قول گوته می گوید : (( کسی که از سه هزار سال بهره نگیرد تنگدست به سر می برد . )) و چه راحت مباحث پیچیده ی فلسفه غرب را ، بی آنکه مبتذل شود ، به زبان ساده و شیوا و همه فهم بیان می کند . از جمله بهره جویی مسیحیت را از نظریه های افلاطون و ارسطو ، ریشه گرفتن فرهنگ اروپایی را از فرهنگ سامی و هند–اروپایی ، هگل را و بحث آنچه عقلی است ماندنی است ، و دوران خود را و انسان محکوم به آزادی را و غیره و غیره .
توجه داشته باشید که دنیای سوفی رمان است ، رمانی خود آموز ، با طرح و بسطی گیرا و دلنشین درباره هستی . و علت محبوبیت عجیب و پیگیر آن در سراسر جهان همین است .
دنيای سوفی كتابی است براي آشنايی خوانندگانش با تاريخ فلسفه و چگونگی پيدايش ، رشد و تكامل انديشه ای فلسفی . خواننده اين كتاب مي تواند عقايد تاثير گذار فلسفه را در آينه اين كتاب ببيند و با فلاسفه شهير غرب از نزديك گفتگو كند .
نويسنده در ابتداي داستان مي كوشد تا ذهن خواننده نوجوانش را همانند سوفی (قهرمان داستانش) از زندگی روزمره و حاشيه های پوچ و سطحي آن رها سازد و متوجه ارزشهای اصيل و سوالات سرنوشت ساز تاريخ انديشه بشري كند . در اين راه از فيلسوفی به نام آلبرت كنوكس استفاده مي كند كه همانند بئاتريس دانته ، سوفی را با خود به عمق تاريخ فلسفه ميبرد و از منزلگاه های متفاوت می گذراند . از يونان باستان و فلاسفه طبيعت گرا ، سقراط و افلاطون و ارسطو تا كانت ، هگل ، ماركس و هايدگر .
فهرست :
باغ عدن ( . . . در زمانی باید چیزی از عدم بوجود آمده باشد . . . )
کلاه شعبده باز ( . . . تنها چیزی که نیاز داریم تا فیلسوف خوبی بشویم قوه شگفتی است . . . )
اساطیر ( . . . تعادل ناپایدار نیروهای خیر و شر . . . )
فیلسوفان طبیعی ( . . . هیچ چیزی نمی تواند از هیچ بوجود آید . . . )
دموکریتوس ( . . . هوشمندانه ترین اسباب بازی جهان . . . )
سرنوشت ( . . . فالگیر درصدد پیش بینی چیزی است که در حقیقت قابل پیش بینی نیست . . . )
سقراط ( . . . هر کس که بداند که نداند از همه دانا تر است . . . )
افلاطون ( . . . آرزوی بازگشت به قلمر و روح . . . )
کلبه سرگرد ( . . . دختر درون آینه با هر دو چشم چشمک زد . . . )
و . . .
مهدیه خانی –
دنیای سوفی یکی از بهترین کتابهاست برای برداشتن اولین قدمها در جهت شناخت فلسفه …کتابی که فلسفه رو به زبان خیلی ساده و در قالب یک داستان روایت میکنه و کنجکاوی مخاطب رو برای ادامه کتاب بر می انگیزه … یکی از کتابهایی که برام هم از باب اینکه داستان قشنگی داره هم درباره فلسفه اس و هم یه جورایی مرجعه خیلی ارزشمنده… کلا کتابهایی که همه افکار و عقاید آدم رو زیر و رو میکنن و دوباره شکل میدن جزو محبوبترینها هستند برای من و این کتاب از این دسته است…