ضد اثر فاضل نظری انتشارات سوره مهر پس از سهگانهی گریههای امپراطور، اقلیت و آنها، چهارمین مجموعه اشعار فاضل نظری است. ضد اثر فاضل نظری انتشارات سوره مهر پنجاه و یک غزل او را در بر گرفته است. در پشت جلد کتاب متنی با امضای شاعر نقش بسته که «من ضدی دارم/ آنقدر فریبکار که آن را/ «خود»پنداشتهام/ حالا/ من از خود برای تو شکایت آوردهام» میباشد. از آن دو جمله خواننده متوجه می شود که شاعر اینبار سفری دارد به عالم درونی خویش و به دنبال شناخت خودش است که این خودشناسی با نگاه به حدیث «من عرف نفسه فقد عرف ربه» خداشناسی را در پی دارد:
به فکر هیچکسی جز خودت مباش ای دل
که خودشناسی تو جز خداشناسی نیس
فاضل نظری شاعری است که سبک هندی را دنبال می کند و هدفش کشف مضامین ساده است. اما اینبار شعرهایش تنها ادامه دهندهی سبک هندی نیست و به اندیشه و حتی دایرهی واژگانی شاعر هم رسیده و بسیاری از حرفهای مهم او تحت تاثیر شاعران آن دوره قرار گرفته است. «خود» و «خویش» کلیدواژههای پنجاه و یک غزل کتاب هستند و به ندرت میتوان شعری پیدا کرد که این دو واژه در آن ننشسته باشد. ساخت ترکیبها و مضامین تازه با کلماتی همچون آینه، موج، آسمان و… از دیگر مواردی است که میتوان آنها را حاصل مطالعات شاعر در سبک هندی دانست. ضد اثر فاضل نظری انتشارات سوره مهر تنها از اشعار عاشقانه و عرفانی تشکیل نمیشود و در آن اشعار اخلاقی، عاشورایی و اعتراضی نیز به چشم میخورد. ضد اثر فاضل نظری انتشارات سوره مهر به سفارش مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، در 112 صفحه با قطع رقعی منتشر کرده است. طرح جلد این مجموعه هم شبیه به آثار قبلی شاعر است و صفحه بندی کتاب نیز مانند سه کتاب دیگرش به گونهای است که در صفحهی سمت راست، طرح جلد به صورت سیاه و سفید آمده و شعر در صفحهی سمت چپ نوشته شده است. نکته ی دیگری که برای ضد اثر فاضل نظری انتشارات سوره مهر قابل ذکر است عنایت مقام معظم رهبری به این مجموعه بود. به گونهای که ایشان در بازدید از نمایشگاه کتاب و در غرفهی انتشارات سوره مهر، این کتاب را خریداری نمودند.
فاضل نظری سال ۵۸ در شهر خمین واقع در استان مرکزی متولد شد. او دارای مدرک كارشناسی ارشد در رشته مدیریت صنعتی است.در روزگاری که کمتر کتاب شعری به چاپ دوم و سوم می رسد ؛ فکر می کنم که رسیدن به چاپ یازدهم سه گانه نظری به خوبی بیانگر عظمت اشعار این شاعر باشد. استاد موسوی گرمارودی گفته است: \”غزل های من کوششی است و غزل های فاضل عزیزم جوششی\”.
آثار او عبارتند از:
بهتنهایی گرفتارند مشتی بیپناه اینجا
مسافرخانه رنج است یا تبعیدگاه اینجا
غرض رنجیدن ما بود – از دنیا – که حاصل شد
مکن ای زندگی عمر مرا دیگر تباه اینجا
برای چرخش این آسیاب کهنه دل سنگ
به خون خویش میغلتند خلقی بیگناه اینجا
نشان خانه خود را در این صحرای سردرگم
بپرس از کاروان هایی که گم کردند راه اینجا
اگر شادی سراغ از من بگیرد جای حیرت نیست
نشان میجوید از من تا نیاید اشتباه اینجا
تو زیبایی و زیبایی در اینجا کم گناهی نیست
هزاران سنگ خواهد خورد در مرداب ماه اینجا
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.